Povinné informovanie

Názov subjektu:

Univerzita J. Selyeho

IČO:

37961632

Adresa:

Bratislavská cesta 63/3322, 945 01 Komárno

Číslo osvedčenia:

Osobnyudaj.sk-2018-9751

Certifikát platný do:

23.06.2025

Tájékoztatás a személyes adatok feldolgozásának céljáról és megőrzési idejéről

  • A személyes adatok feldolgozásának egyik alapelve a célhoz kötöttség elve. Ezen elv értelmében személyes adatokat csak konkrétan meghatározott, kifejezetten meghatározott és jogszerű célból lehet gyűjteni, és azokat nem lehet olyan módon tovább feldolgozni, amely nem egyeztethető össze ezzel a céllal.
  • A személyes adatok feldolgozásának szorosan kapcsolódnia kell a személyes adatok feldolgozásának céljához, különösen a feldolgozott személyes adatok listája vagy hatálya tekintetében, amelynek szükségesnek kell lennie a szóban forgó személyes adatok feldolgozásához a cél eléréséhez. A személyes adatok listáját vagy körét nem célszerű a célhoz képest mesterségesen vagy járulékosan bővíteni. Ha a célt és a személyes adatok listáját vagy körét törvény határozza meg, azt tiszteletben kell tartani; ha az adatkezelő határozza meg a feldolgozandó személyes adatok listáját vagy körét, ügyelnie kell arra, hogy azt ne terjessze ki szükségtelenül a célon túl.
  • A személyes adatok védelméről szóló törvény előírja az adatkezelő azon kötelezettségét, hogy az érintettet tájékoztassa a személyes adatok kezelésének céljáról, amelyre a személyes adatokat szánják, még akkor is, ha a személyes adatokat nem közvetlenül az érintettől gyűjtik. Ezt a tájékoztatást az érintettnek legkésőbb a személyes adatai gyűjtésekor vagy megfelelő időben, világos és érthető módon és oly módon kell megadni, hogy az érintett ténylegesen megismerhesse és megértse a tájékoztatást.
  • Az Ön és gyermekei személyes adatainak kezelésének célja az, hogy a vonatkozó jogszabályokkal összhangban és azok hatályán belül megteremtse az iskolai intézményben az oktatás és képzés biztosításának feltételeit.
  • A személyes adatok megőrzésének időtartamavagy az annak meghatározására vonatkozó kritériumokról szóló információk: A személyes adatokat a cél elérésének időtartamára, majd archiválás céljából az adatkezelő archiválási tervében meghatározott ideig tárolják, és a vonatkozó jogszabályokban előírt és meghatározott ideig, valamint az általános elévülési határidők szerint archiválják.

Podanie podnetu

Potrebujete riešiť bezpečnostný incident alebo iný problém? Pošlite nám správu a my to budeme promptne riešiť.

Napíšte nám správu

Osobnyudaj.sk, s.r.o.

Námestie osloboditeľov 3/A, 040 01 Košice