Povinné informovanie

Názov subjektu:

Univerzita J. Selyeho

IČO:

37961632

Adresa:

Bratislavská cesta 63/3322, 945 01 Komárno

Číslo osvedčenia:

Osobnyudaj.sk-2018-9751

Certifikát platný do:

23.06.2025

Az érintett jogai

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (a továbbiakban: GDPR rendelet) és a 18/2018. sz. törvény a személyes adatok védelméről és egyes törvények módosításáról és kiegészítéséről (a továbbiakban: törvény) az alábbi jogokat biztosítja Önnek mint érintettnek:

A hozzájárulás visszavonásához való jog - amennyiben az Ön személyes adatait az Ön hozzájárulása alapján kezeljük, Ön jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulását visszavonhatja elektronikus úton, a felelős személy címén, írásban, a hozzájárulás visszavonásáról szóló értesítéssel vagy személyesen a székhelyünkön. A hozzájárulás visszavonása nem érinti az Önről a hozzájárulás alapján feldolgozott személyes adatok feldolgozásának jogszerűségét.

Hozzáférési jog - joga van ahhoz, hogy másolatot kapjon az Önről tárolt személyes adatokról, valamint tájékoztatást arról, hogy hogyan használjuk fel az Ön személyes adatait. A legtöbb esetben az Ön személyes adatait írásban, papíralapon adjuk át Önnek, kivéve, ha Ön ettől eltérő adatszolgáltatási módot kér. Ha Ön elektronikus úton kérte ezt az információt, akkor azt - amennyiben ez technikailag lehetséges - elektronikus úton kapja meg.

Helyesbítéshez való jog - ésszerű lépéseket teszünk annak érdekében, hogy az Önről tárolt információk pontosak, teljesek és naprakészek legyenek. Ha úgy véli, hogy a birtokunkban lévő információk pontatlanok, hiányosak vagy elavultak, kérjük, ne habozzon kérni tőlünk ezen információk módosítását, frissítését vagy kiegészítését.

Törléshez való jog (elfeledtetéshez való jog) - Ön jogosult arra, hogy kérje tőlünk személyes adatainak törlését, például, ha az Önről gyűjtött személyes adatokra már nincs szükség az adatkezelés eredeti céljának teljesítéséhez. Az Ön jogát azonban az összes releváns körülmény fényében kell értékelni. Előfordulhat például, hogy bizonyos jogi és szabályozási kötelezettségeink vannak, ami azt jelenti, hogy nem biztos, hogy eleget tudunk tenni az Ön kérésének.

Az adatkezelés korlátozásához való jog - bizonyos körülmények között jogosult arra, hogy kérje tőlünk személyes adatai felhasználásának leállítását. Például, ha úgy gondolja, hogy az Önről tárolt személyes adatok pontatlanok lehetnek, vagy ha úgy gondolja, hogy már nincs szükségünk az Ön személyes adatainak felhasználására.

Az adathordozhatósághoz való jog - bizonyos körülmények között joga van arra, hogy kérje tőlünk az Ön által megadott személyes adatok továbbítását egy másik, Ön által választott harmadik félnek. A hordozhatósághoz való jog azonban csak azokra a személyes adatokra vonatkozik, amelyeket Öntől hozzájárulás vagy olyan szerződés alapján szereztünk meg, amelyben Ön is részes fél.

Tiltakozáshoz való jog - Önnek joga van tiltakozni a jogos érdekeink alapján történő adatkezelés ellen. Ha nincs kényszerítő erőjű jogos okunk a feldolgozásra, és Ön tiltakozik, a továbbiakban nem kezeljük személyes adatait.

A személyes adatok védelmével kapcsolatos eljárás megindítása érdekében történő panaszbejelentéshez való jog - ha úgy véli, hogy személyes adatait tisztességtelenül vagy jogellenesen kezelik, panaszt nyújthat be a felügyeleti hatóságnál, amely a Szlovák Köztársaság Személyes Adatvédelmi Hivatala, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27; Telefonszám: +421 /2/3231 3214; E-mail cím: statny.dozor@pdp.gov.sk, https://dataprotection.gov.sk. A panasz elektronikus úton történő benyújtása esetén annak meg kell felelnie a közigazgatási eljárásról szóló 71/1967. sz. törvény (közigazgatási eljárási törvénykönyv) 19. szakaszának (1) bekezdésében foglalt követelményeknek.

Podanie podnetu

Potrebujete riešiť bezpečnostný incident alebo iný problém? Pošlite nám správu a my to budeme promptne riešiť.

Napíšte nám správu

Osobnyudaj.sk, s.r.o.

Námestie osloboditeľov 3/A, 040 01 Košice