Povinné informovanie

Názov subjektu:

Klinika ENVY, s.r.o.

IČO:

36607215

Adresa:

Nerudova 14

Číslo osvedčenia:

Osobnyudaj.sk-2018-12072

Certifikát platný do:

23.06.2025

Spracovateľské činnosti prevádzkovateľa

 

Spracovateľské činnosti prevádzkovateľa

Mzdy a personalistika

Účel spracúvania osobných údajov – vedenie mzdovej a personálnej agendy zamestnancov pôsobiacich u zamestnávateľa, ktorý je prevádzkovateľom, v pracovnom pomere, štátnozamestnaneckom pomere alebo inom obdobnom vzťahu (napr. dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru)

Kategórie spracúvaných osobných údajov – meno, priezvisko, rodné priezvisko, predchádzajúce priezvisko, titul, trvalý/prechodný pobyt, dátum narodenia, miesto narodenia, rodné číslo, štátna príslušnosť, štátne občianstvo, pohlavie, bankový účet fyzickej osoby, rodinný stav, vzdelanie, prax, číslo občianskeho preukazu, podpis, základná mzda, osobné ohodnotenie, pracovné a funkčné zaradenie, deň začiatku pracovnej činnosti, platové zaradenie, miesto výkonu práce, mailová adresa, telefónne číslo, údaje pre štatistiku, názov zdravotnej poisťovne, údaje zo zmluvy doplnkovej dôchodkovej sporiteľne,  údaje sporiteľ SDS, údaje o odpracovanom čase, sumy postihnuté výkonom rozhodnutia nariadeným súdom alebo správnym orgánom, peňažné tresty a pokuty, ako aj náhrady uložené zamestnancovi vykonateľným rozhodnutím príslušných orgánov, údaje o pracovnej neschopnosti, údaje o dôležitých osobných prekážkach v práci, údaje o zmenenej pracovnej schopnosti, stupeň invalidity, údaje z potvrdenia o zamestnaní, údaje o vedení zamestnanca v evidencii nezamestnaných občanov, údaje o čerpaní materskej dovolenky a rodičovskej dovolenky, údaje o priznaní dôchodku, o druhu dôchodku, ročný úhrn vyplateného dôchodku, spôsobilosť na právne úkony, údaje z dokladu o bezúhonnosti, osobné údaje spracúvané na potvrdeniach, osvedčenia o absolvovaných skúškach a vzdelávacích aktivitách, údaje uvedené v životopise prípadne ďalšie, ak to vyžaduje osobitný právny predpis alebo iný právny základ spracúvania osobných údajov.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb – zamestnanci prevádzkovateľa, bývali zamestnanci prevádzkovateľa, uchádzači o zamestnanie, rodinní príslušníci zamestnancov prevádzkovateľa.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní, zdravotné poisťovne, Sociálna poisťovňa, doplnkové dôchodkové sporiteľne, dôchodkové správcovské spoločnosti, daňový úrad, exekútori, orgány štátnej správy a verejnej moci na výkon kontroly a dozoru (napr. inšpektorát práce), Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR, zástupcovia zamestnancov, inšpektori Úradu na ochranu osobných údajov SR, iný oprávnený subjekt v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov resp. iným osobitným právnym predpisom.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Plnenie povinností zamestnávateľa voči zdravotnej poisťovni – 10 rokov

Plnenie povinností zamestnávateľa voči sociálnej poisťovni – 10 rokov

Plnenie daňových povinností – 10 rokov

Exekúcie – 20 rokov

Evidencia dochádzky, dovolenky – 5 rokov

Mzdová politika zamestnávateľa – 72 rokov

Plnenie povinností zamestnávateľa v súvislosti s pracovnoprávnym alebo obdobným vzťahom – 72 rokov

Právny základ spracúvania osobných údajov – Nariadenia Rady (EHS) č. 311/76 o zostavovaní štatistík zahraničných pracovníkov, Nariadenie Rady (EHS) č. 1612/68 o slobode pohybu pracovníkov v rámci spoločenstva, zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce, zákon č. 552/2003 Z. z. o výkone prác vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákon č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon č. 650/2004 Z. z. o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov, zákon č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách v znení neskorších predpisov, zákon č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov, zákon č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní v znení neskorších predpisov, zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení, zákonom č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti, zákonom č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľov v znení neskorších predpisov, zákonom č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, zákonom č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, zákonom č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a súvisiacimi právnymi predpismi, zákonom č. 179/2011 Z. z. o hospodárskej mobilizácii a o zmene a doplnení zákona č. 387/2002 Z. z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu v znení neskorších predpisov, zákon č. 215/2004 Z. z. o ochrane utajovaných skutočností a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon č. 233/1995 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (Exekučný poriadok), zákon č. 663/2007 Z. z. o minimálnej mzde, zákon č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách.


Účtovné doklady

Účel spracúvania osobných údajov – spracúvanie objednávok, došlých a odoslaných faktúr, styk s bankami, vedenie pokladne, zabezpečovanie hotovostných príjmov a výdavkov, skladové hospodárstvo, evidencia investičného majetku (vrátane automatického odpisovania) a drobného majetku, vedenie jednoduchého/podvojného účtovníctva organizácie.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – titul, meno, priezvisko, adresa, telefónne číslo, e-mailová adresa, dátum narodenia, druh a číslo dokladu totožnosti, EČV, podpis, číslo bankového účtu prípadne ďalšie, ak to vyžaduje osobitný právny predpis alebo iný právny základ spracúvania osobných údajov.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb – zamestnanci prevádzkovateľa, bývali zamestnanci prevádzkovateľa, spolupracujúce subjekty prevádzkovateľa (napr. dodávatelia resp. subdodávatelia).

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní, zdravotné poisťovne, Sociálna poisťovňa, daňový úrad, inšpektori Úradu na ochranu osobných údajov SR, iný oprávnený subjekt v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov resp. iným osobitným právnym predpisom.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Knihy faktúr – 10 rokov

Zoznam pohľadávok a záväzkov – 10 rokov

Faktúry  – 10 rokov

Pokladničná agenda – 10 rokov

Účtovné doklady – 10 rokov

Bankové výpisy  – 10 rokov

Hlavné účtovné knihy – 20 rokov

Účtovné závierky – 10 rokov

Účtovné výkazy – 10 rokov

Ročné zúčtovanie dane – 10 rokov

Právny základ spracúvania osobných údajov – Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov, zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov, zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce, zákon č. 400/2009 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách, zákon č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v znení neskorších predpisov.

 

BOZP, PZS, PO

Účel spracúvania osobných údajov – plnenie povinností prevádzkovateľa, ako zamestnávateľa, ktoré súvisia s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom, v rámci ktorých dochádza k poskytovaniu odborných a poradenských služieb v oblasti bezpečnosti a ochrany a podpory zdravia pri práci, požiarnej ochrany a pracovnej zdravotnej služby.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – titul, meno, priezvisko, bydlisko, sídlo, podpis, špecializácia, odbor, prípadne ďalšie, ak to vyžaduje osobitný právny predpis alebo iný právny základ spracúvania osobných údajov.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – zdravotný stav.

Kategórie dotknutých osôb – zamestnanci prevádzkovateľa, poskytovatelia pracovnej zdravotnej služby, bezpečnostní technici, technici požiarnej ochrany.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní, Sociálna poisťovňa, inšpektoráty práce, iný oprávnený subjekt v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov resp. iným osobitným právnym predpisom.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Evidencia pracovných úrazov – 5 rokov

Plnenie povinností zamestnávateľa na úseku bezpečnosti a ochrany zdravia – 5 rokov po ukončení alebo zániku povinnosti

Dokumentácia školení a preškolení z oblasti BOZP – 5 rokov

Právny základ spracúvania osobných údajov – čl. 9 bod 2. písm. b) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, Vyhláška Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 147/2013 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri stavebných prácach a prácach s nimi súvisiacich a podrobnosti o odbornej spôsobilosti na výkon niektorých pracovných činností, Vyhláška Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 356/2007 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o požiadavkách a rozsahu výchovnej a vzdelávacej činnosti, o projekte výchovy a vzdelávania, vedení predpísanej dokumentácie a  overovaní vedomostí účastníkov výchovnej a vzdelávacej činnosti, Vyhláška Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 45/2010 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri poľnohospodárskej práci, Vyhláška Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 46/2010 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri lesnej práci a podrobnosti o odbornej spôsobilosti na výkon niektorých pracovných činností a na obsluhu niektorých technických zariadení, Vyhláška Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 500/2006 Z. z., ktorou sa ustanovuje vzor záznamu o registrovanom pracovnom úraze, Vyhláška Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 508/2009 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci s technickými zariadeniami tlakovými, zdvíhacími, elektrickými a plynovými a ktorou sa ustanovujú technické zariadenia, ktoré sa považujú za vyhradené technické zariadenia, zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce, zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia v znení neskorších predpisov.

 

Evidencia uchádzačov o zamestnanie

Účel spracúvania osobných údajov – vedenie evidencie uchádzačov o zamestnanie u prevádzkovateľa.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – titul, meno, priezvisko, trvalý pobyt, prechodný pobyt, dátum narodenia, telefónne číslo, vzdelanie, prax, e-mailová adresa, ďalšie údaje v rozsahu životopisu, motivačného listu a žiadosti o prijatie do zamestnania.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb – fyzické osoby, ktoré sa uchádzajú o zamestnanie u prevádzkovateľa.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní, Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR, iný oprávnený subjekt v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov resp. iným osobitným právnym predpisom.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Žiadosti o prijatie do zamestnanie a odpovede na žiadosti  – 5 rokov

Právny základ spracúvania osobných údajov – čl. 6 ods. 1 písm. a) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ust. § 13 ods. 1 písm. a) zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce, zákon č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov.


Agenda zodpovednej osoby

Účel spracúvania osobných údajov – vybavovanie žiadostí fyzických osôb smerujúcich k uplatňovaniu ich práv ako dotknutých osôb v zmysle všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Kategórie spracúvaných osobných údajov - meno, priezvisko, titul, bydlisko, telefónne číslo, e-mail a podpis.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb – fyzické osoby, ktoré si uplatňujú svoje práva ako dotknuté osoby.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní, iný oprávnený subjekt v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov resp. iným osobitným právnym predpisom.

Cezhraničný prenos osobných údajov– neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Žiadosť dotknutej osoby – 1 rok od vybavenia žiadosti.

Právny základ spracúvania osobných údajov – čl. 6 ods. 1 písm. c) v spojení s čl. 15 až 22 a 34 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov.

 

 Evidencia zmlúv uzatvorených prevádzkovateľom

Účel spracúvania osobných údajov – evidencia zmlúv uzatvorených prevádzkovateľom.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – meno, priezvisko, titul, dátum narodenia, rodné číslo, trvalý alebo prechodný pobyt, číslo účtu, názov banky, číslo preukazu totožnosti, a iné údaje týkajúce sa predmetu zmluvy uzatvorenej prevádzkovateľom.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb – fyzické osoby, ktorých osobné údaje sú obsahom uzatvorenej zmluvy.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní, inšpektori Úradu na ochranu osobných údajov SR, iný oprávnený subjekt v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov resp. iným osobitným právnym predpisom.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Právne zastupovanie  – 10 rokov

Úverové zmluvy – 5 rokov po skončení platnosti

Majetkovo – právne zmluvy – 50 rokov

Právny základ spracúvania osobných údajov – čl. 6 ods. 1 písm. b) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník, zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce.

 

Evidencia pacientov

 

Účel spracúvania osobných údajov – evidencia pacientov.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – meno, priezvisko, titul, bydlisko, dátum narodenia, rodné číslo, zdravotná poisťovňa, identifikačné číslo poistenca.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – osobné údaje týkajúce sa zdravia pacienta.

Kategórie dotknutých osôb – pacienti, zákonní zástupcovia neplnoletých fyzických osôb.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – Zdravotné poisťovne, Sociálna poisťovňa, Úrady práce, sociálnych vecí  a rodiny, súd, orgány činné v trestnom konaní, Inšpektori Úradu na ochranu osobných údajov SR, iný oprávnený subjekt v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov resp. iným osobitným právnym predpisom.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Zabezpečenie a uchovávanie zdravotnej dokumentácie – 20 rokov po smrti fyzickej osoby alebo 20 rokov od posledného poskytnutia zdravotnej starostlivosti osobe.

Právny základ spracúvania osobných údajov – zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení zákona č. 95/2002 Z. z. o poisťovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohľade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení, zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov, zákon č. 153/2013 Z. z. o národnom zdravotníckom informačnom systéme a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 577/2004 Z. z. o rozsahu zdravotnej starostlivosti uhrádzanej na základe verejného zdravotného poistenia a o úhradách za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti.

 

E-SHOP

 

Účel spracúvania osobných údajov – nákup a predaj tovaru cez internet, vrátane jeho doručenia klientovi.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – meno, priezvisko, titul, bydlisko, adresa doručenia, e-mail, telefónne číslo, dátum narodenia, IP adresa, cookies, číslo účtu v prípade objednávky tovaru.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb – zákazníci E-SHOPu.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súd, orgány činné v trestnom konaní.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov

účtovné doklady - 10 rokov

daňové doklady - 10 rokov

reklamácie - 5 rokov

korešpondencia - 3 roky

faktúry - dodávateľsko-odberateľské - 10 rokov

zmluvy - 10 rokov

Právny základ spracúvania osobných údajov – zákon č. 102/2014 Z. z. o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzavretej na diaľku alebo zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho a o zmene a doplnení niektorých zákonov čl. 6 ods. 1 písm. b) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, zákon č. 18/2018 Z. z. o osobných údajoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 128/2002 Z.z. o štátnej kontrole vnútorného trhu vo veciach ochrany spotrebiteľa a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

V prípade objednávky tovaru posielame notifikačné emaily s potvrdením objednávok a o zmene stavu objednávky. Naši zamestnanci vidia údaje pri spracovávaní objednávky, odosielaní, párovaní platieb, riešení problémov alebo pri reklamácii.

Tovar odosielame cez kuriéra, Zásielkovňu a poskytujeme aj osobný odber na pobočkách Kliniky ENVY. Používame online platobnú bránu (GoPay) a pre klientov je k dispozícii aj online poradca, kde klient zadá email a meno a následne prebieha chat s ENVY-poradcami.

Jednou s funkcionalít je využívanie tzv. "strážneho psa" a pri naskladnení tovarov odosielame klientom email o dostupnosti dovtedy nedostupných tovarov.

 

Fotografie a videá

Účel spracúvania osobných údajov – vytvorenie obrazu za účelom jeho prenesenia na papier či iné médium.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – charakteristické znaky, ktoré tvoria fyzickú identitu človeka ako jedinečnej ľudskej bytosti a iné údaje bližšie špecifikujúce fyzickú osobu vyobrazenú na fotografii.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb – fyzické osoby, ktoré sú vyobrazené na fotografiách.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súd, orgány činné v trestnom konaní, iný oprávnený subjekt v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov resp. iným osobitným právnym predpisom.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Fotografie a videozáznamy – 5 rokov

Právny základ spracúvania osobných údajov – ust. § 11 - 16 zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka, zákon č. 18/2018 Z. z. o osobných údajoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

 

Časopis

Účel spracúvania osobných údajov – propagácia kultúrnych, športových a iných podujatí, oznamovanie dôležitých udalostí.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – meno, priezvisko, titul, dátum narodenia, vek, bydlisko, vzdelanie, profesia/povolanie, fotografia tváre a iné.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb – fyzické osoby, ktorých osobné údaje sa nachádzajú v časopise.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní, iný oprávnený subjekt v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov resp. iným osobitným právnym predpisom.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov

časopis – 5 rokov
korešpondencia - 3 roky
Právny základ spracúvania osobných údajov – čl. 6 ods. 1 písm. a) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, zákon č. 185/2015 Z. z. Autorský zákon v znení neskorších predpisov, zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, Zákon č. 167/2008 Z. z. o periodickej tlači a agentúrnom spravodajstve a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlačový zákon) v znení neskorších predpisov. 


Evidencia prichádzajúcej a odosielanej pošty (papierová podoba-e-mail)

Účel spracúvania osobných údajov – evidencia prichádzajúcej a odchádzajúcej pošty (listy, podnety, sťažnosti a iné) v papierovej alebo elektronickej forme.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – meno, priezvisko, titul, adresa, e-mailová adresa, podpis, zaručený elektronický podpis a iné údaje, ktoré môžu byť obsahom prichádzajúcej alebo odchádzajúcej pošty.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb – fyzické osoby, ktorých osobné údaje môžu byť obsahom prichádzajúcej a odosielanej pošty.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní, iný oprávnený subjekt v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov resp. iným osobitným právnym predpisom. 

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov 
korešpondencia 3- roky
Právny základ spracúvania osobných údajov – zákon č. 305/2013 Z.z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente), zákon č. 272/2016 Z. z. o dôveryhodných službách pre elektronické transakcie na vnútornom trhu a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o dôveryhodných službách), čl. 6 ods. 1 písm. f) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, § 13 ods. 1 písm. f) zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Evidencia reklamácií 

Účel spracúvania osobných údajov – evidencia reklamácií.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – meno, priezvisko, titul, bydlisko, telefónne číslo, e-mail, číslo reklamovaného výrobku, dátum a čas reklamácie.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb –  spotrebitelia, ktorí reklamujú tovar alebo službu.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní, inšpektori  Úradu na ochranu osobných údajov SR, Slovenská obchodná inšpekcia.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov 
reklamácie tovaru a služieb - 5 rokov
korešpondencia 3- roky
Právny základ spracúvania osobných údajov – zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov, zákon č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Marketing

Účel spracúvania osobných údajov – podpora predaja - marketingové ponuky, newsletter, informácie o produktoch a novinkách.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – meno, priezvisko, bydlisko, e-mail, telefónne číslo, dátum narodenia, rodné číslo.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb –  klienti, zákazníci.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov 
korešpondencia 3- roky
zmluvy - 10 rokov
Právny základ spracúvania osobných údajov – zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.


Spotrebiteľské súťaže

Účel spracúvania osobných údajov – evidencia účastníkov spotrebiteľskej súťaže.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – titul, meno, priezvisko, trvalé bydlisko, telefonický a e-mailový kontakt.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb –  účastník spotrebiteľskej súťaže.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov 
účasť v súťaži - 3 roky
Právny základ spracúvania osobných údajov – zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, zákon č. 128/2002 Z.z. o štátnej kontrole vnútorného trhu vo veciach ochrany spotrebiteľa a o zmene a doplnení niektorých zákonov. 


Školenia a kurzy

Účel spracúvania osobných údajov – poskytovanie vzdelávacích aktivít (školení a kurzov).

Kategórie spracúvaných osobných údajov – titul, meno, priezvisko, bydlisko, e-mail, telefónne číslo, dátum narodenia,  podpis, číslo účtu.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb –  zákazníci, zamestnanci.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov 
školenia a kurzy - 5 rokov
Právny základ spracúvania osobných údajov – zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 102/2014 Z. z. o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzavretej na diaľku alebo zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Vernostný program 

Účel spracúvania osobných údajov – poskytovanie zliav, bonusov a vernostných programov.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – titul, meno, priezvisko, bydlisko, e-mail, telefónne číslo, dátum narodenia.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb –  zákazníci e-shopu, klienti.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov 
vernostný program - 3 roky 
korešpondencia - 3 roky
Právny základ spracúvania osobných údajov – § 10 ods.3 písm. b) zákona o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, § 34 ods. 2 písm. b) zákona o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.


Kamerový informačný systém 

Účel spracúvania osobných údajov – ochrana majetku a iných oprávnených záujmov prevádzkovateľa.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – audio-vizuálny záznam z kamier.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb –  fyzické osoby zachytené kamerovým informačným systémom.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov 
kamerový záznam maximálne 72 hodín.
Právny základ spracúvania osobných údajov – 13 ods. 1 písm. f) zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, čl. 6 ods. 1 písm. f) a čl. 35 ods. 3 písm. c) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov. 

 

Evidencia osôb testovaných na koronavírus

 

Účel spracúvania osobných údajov – evidencia osôb testovaných na koronavírus.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – Meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, ulica, mesto a PSČ, telefonický kontakt, výsledok testu na koronavírus.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb –  zamestnanci prevádzkovateľa, klienti prevádzkovateľa, rodinní príslušníci zamestnancov

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní, Úrad verejného zdravotníctva SR.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov 
evidencia osôb testovaných na koronavírus  – 3 mesiace.
Právny základ spracúvania osobných údajov –

čl. 6 ods. 1 písm. a) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

právny základ sprístupňovania osobných údajov ÚVZ SR čl. 6 ods. 1 písm. c), d) a e) GDPR § 13 ods. 1 písm. c), d) a d) zákon č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov,  zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, z ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení neskorších predpisov, a súvisiacich opatrení prijatých pri ohrození verejného zdravia v dôsledku šírenia ochorenia COVID-19.

 

Evidencia dočasne pridelených zamestnancov

 

Účel spracúvania osobných údajov – evidencia dočasne pridelených zamestnancov.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – meno, priezvisko, titul, dátum narodenia, rodné číslo, adresa trvalého pobytu, adresa prechodného pobytu, telefónne číslo, e-mailová adresa, druh a číslo dokladu totožnosti, podpis a iné.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb –  zamestnanci, zamestnávatelia, užívateľskí zamestnávatelia.

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní, Úrad verejného zdravotníctva SR.

Cezhraničný prenos osobných údajov – po dobu dočasného pridelenia.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov - evidencia osôb testovaných na koronavírus  – 3 mesiace.
Právny základ spracúvania osobných údajov –

  • 58, § 58a a § 58b, § 252l, § 152, § 115, § 99, § 57 Zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, § 7b zákona č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon č. 351/2015 Z. z. o cezhraničnej spolupráci pri vysielaní zamestnancov na výkon prác pri poskytovaní služieb a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, § 29 zákona č. 280/2013 Z. z. - úplné znenie zákona č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon č. 125/2006 Z. z. o inšpekcii práce a o zmene a doplnení zákona č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov.


Evidencia klientov

Účel spracúvania osobných údajov – vedenie databázy klientov na účely evidencie.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – meno, priezvisko, titul, bydlisko, dátum narodenia, rodné číslo, prechodný pobyt, podpis, e-mailová adresa, telefónne číslo, údaje o bankovom účte, podpis.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb –  klienti, tretie osoby

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov 
korešpondencia – 3 roky

evidencia klientov – 10 rokov od ukončenia spolupráce.
Právny základ spracúvania osobných údajov –

čl. 6 ods. 1 písm. b) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

 

Registračný systém

 

Účel spracúvania osobných údajov – registrácia žiadateľa.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – meno, priezvisko, titul, bydlisko, e-mailová adresa, telefónne číslo, dátum a čas registrácie, heslo, prihlasovacie meno, IP adresa, súbory cookie. Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb –  žiadateľ o registráciu

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov 
účet užívateľa – 3 roky.
Právny základ spracúvania osobných údajov –

čl. 6 ods. 1 písm. a) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Evidencia klientov na účely fakturácie 

Účel spracúvania osobných údajov – vedenie databázy klientov z dôvodu realizácie plnenia zmluvných záväzkov.

Kategórie spracúvaných osobných údajov – meno, priezvisko, titul, bydlisko, fakturačná adresa, korešpondenčná adresa, číslo účtu.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb –  klienti

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní, inšpektori Úradu na OOU, daňový úrad.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov 
faktúry - dodávateľsko-odberateľské - 10 rokov

účtovné doklady - 10 rokov

bankové výpisy - 10 rokov

Právny základ spracúvania osobných údajov - zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, čl. 6 ods. 1 písm. b) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, čl. 6 ods. 1 písm. c) nariadenia GDPR.

Elektronický podpis

Účel spracúvania osobných údajov – elektronické podpisovanie dokumentácie zo strany klientov (pacientov). 

Kategórie spracúvaných osobných údajov – titul, meno, priezvisko, elektronický podpis.

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov – nespracúvajú sa osobitné kategórie osobných údajov.

Kategórie dotknutých osôb –  klienti (pacienti), ktorí udelili elektronický súhlas

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám – súdy, orgány činné v trestnom konaní, inšpektori Úradu na OOU, daňový úrad.

Cezhraničný prenos osobných údajov – neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania – neuskutočňuje sa.

Lehoty na vymazanie osobných údajov 
10 rokov (resp. v závislosti od povinnosti uchovávať elektornicky podpísaný dokument)

Právny základ spracúvania osobných údajov - čl. 6 ods. 1 písm. a) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov.

 

Účtovné doklady

Názov informačného systému: Účtovné doklady

Účel spracúvania osobných údajov: Spracúvanie objednávok, došlých a odoslaných faktúr, styk s bankami, vedenie pokladne, zabezpečovanie hotovostných príjmov a výdavkov, skladové hospodárstvo, evidencia investičného majetku a drobného majetku, vedenie jednoduchého/podvojného účtovníctva

Kategórie spracúvaných osobných údajov: titul, meno, priezvisko, adresa, telefónne číslo, e-mailová adresa, dátum narodenia, druh a číslo dokladu totožnosti, EČV, podpis, číslo bankového účtu

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • zamestnanci
  • klienti
  • bývalí zamestnanci

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Sociálna poisťovňa
  • Zdravotné poisťovne
  • Daňový úrad
  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • Kontrolóri Úradu na ochranu osobných údajov SR

Sprostredkovatelia:

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Marketing

Názov informačného systému: Marketing

Účel spracúvania osobných údajov: podpora predaja - marketingové ponuky, newsletter, informácie o produktoch a novinkách

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, bydlisko, e-mail, telefónne číslo, dátum narodenia, rodné číslo

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • klienti
  • zákazníci

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní

Sprostredkovatelia:

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Školenia a kurzy (Potrebné oznámenie úradu)

Názov informačného systému: Školenia a kurzy

Účel spracúvania osobných údajov: poskytovanie vzdelávacích aktivít (školení a kurzov)

Kategórie spracúvaných osobných údajov: titul, meno, priezvisko, bydlisko, e-mail, telefónne číslo, dátum narodenia, podpis, číslo účtu

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • zákazníci

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní

Sprostredkovatelia:

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Evidencia pacientov (AMBULANCIE)

Názov informačného systému: Evidencia pacientov

Účel spracúvania osobných údajov: Evidencia pacientov

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, dátum narodenia, rodné číslo, zdravotná poisťovňa, identifikačné číslo poistenca, údaje týkajúce sa zdravia pacienta

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: údaje týkajúce sa zdravia pacienta

Kategórie dotknutých osôb:

  • pacienti
  • zákonní zástupcovia neplnoletých fyzických osôb

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Sociálna poisťovňa
  • Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny
  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s., Dôvera zdravotná poisťovňa, a.s., Union zdravotná poisťovňa, a.s.
  • Národné centrum zdravotníckych informácií
  • Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou
  • Ministerstvo zdravotníctva SR

Sprostredkovatelia:

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Časopis

Názov informačného systému: Časopis

Účel spracúvania osobných údajov: propagácia kultúrnych, športových a iných podujatí, oznamovanie dôležitých udalostí

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, dátum narodenia, vek, bydlisko, vzdelanie, profesia/povolanie, fotografia tváre a iné

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzické osoby, ktorých osobné údaje sa nachádzajú v časopise

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • iný oprávnený subjekt v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov resp. iným osobitným právnym predpisom.

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Fotografie a videá

Názov informačného systému: Fotografie a videá

Účel spracúvania osobných údajov: vytvorenie obrazu alebo videá za účelom jeho prenesenia na papier či iné médium

Kategórie spracúvaných osobných údajov: charakteristické znaky, ktoré tvoria fyzickú identitu človeka ako jedinečnej ľudskej bytosti a iné údaje bližšie špecifikujúce fyzickú osobu vyobrazenú na fotografii alebo zachytenú na videozázname

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzické osoby, ktoré sú vyobrazené na fotografiách a zachytené na videách

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgán činný v trestnom konaní

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Evidencia reklamácií

Názov informačného systému: Evidencia reklamácií

Účel spracúvania osobných údajov: evidencia reklamácií

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, telefónne číslo, e-mail, číslo reklamovaného výrobku, dátum a čas reklamácie

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzická alebo právnická osoba, ktorá reklamuje tovar

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • Inšpektori Úradu na ochranu osobných údajov SR
  • Slovenská obchodná inšpekcia

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Evidencia zmlúv

Názov informačného systému: Evidencia zmlúv

Účel spracúvania osobných údajov: Evidencia uzavretých zmlúv

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, dátum narodenia, rodné číslo, trvalý alebo prechodný pobyt, číslo účtu, názov banky, číslo preukazu totožnosti, a iné údaje týkajúce sa predmetu zmluvy

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzická osoba, ktorej práva sú dotknuté zmluvou

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Vernostný program (Potrebné oznámenie úradu)

Názov informačného systému: Vernostný program

Účel spracúvania osobných údajov: poskytovanie zliav, bonusov a vernostných programov

Kategórie spracúvaných osobných údajov: Titul, meno, priezvisko, bydlisko, e-mail, telefónne číslo, dátum narodenia

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • zákazníci

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Spotrebiteľská súťaž (Potrebné oznámenie úradu)

Názov informačného systému: Spotrebiteľské súťaže

Účel spracúvania osobných údajov: evidencia účastníkov spotrebiteľskej súťaže

Kategórie spracúvaných osobných údajov: titul, meno, priezvisko, trvalé bydlisko, telefonický a e-mailový kontakt

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • účastník spotrebiteľskej súťaže

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Zodpovedné osoby (iba v prípade externého výkonu)

Názov informačného systému: Agenda zodpovednej osoby

Účel spracúvania osobných údajov: vybavovanie žiadostí fyzických osôb smerujúcich k uplatňovaniu ich práv ako dotknutých osôb v zmysle všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, telefónne číslo, e-mail a podpis

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzická osoba, ktorá si uplatňuje svoje právo ako dotknutej osoby

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Súd, orgány činné v trestnom konaní
  • iný oprávnený subjekt

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Názov informačného systému: Kamerový informačný systém

Účel spracúvania osobných údajov:

Kategórie spracúvaných osobných údajov:

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzické osoby zachytené kamerovým informačným systémom
  • fyzické osoby zachytené kamerovým informačným systémom
  • fyzické osoby zachytené kamerovým informačným systémom

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • súd, orgány činné v trestnom konaní

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovania Doba trvania

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
§ 13 ods. 1 písm f) zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov
§ 13 ods. 4 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce
§ 13 ods. 1 písm f) zákona č. 18/2018 o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov
čl. 6 ods. 1 písm. f) a čl. 35 ods. 3 písm. c) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov
čl. 6 ods. 1 písm. f) a čl. 35 ods. 3 písm. c) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov
čl. 6 ods. 1 písm. f) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

E-SHOP

Názov informačného systému: E-SHOP

Účel spracúvania osobných údajov: nákup a predaj tovaru cez internet, vrátane jeho doručenia klientovi

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, adresa doručenia, e-mail, telefónne číslo, dátum narodenia, IP adresa, cookies

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • Zákazníci e-shopu

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Evidencia prichádzajúcej a odosielanej pošty (papierová podoba/e-mail)

Názov informačného systému: Evidencia prichádzajúcej a odosielanej pošty (papierová podoba/e-mail)

Účel spracúvania osobných údajov: evidencia prichádzajúcej a odchádzajúcej pošty (listy, podnety, sťažnosti a iné) v papierovej alebo elektronickej forme

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, dátum narodenia, e-mailová adresa, číslo účtu, podpis, zaručený elektronický podpis a iné údaje, ktoré môžu byť obsahom prichádzajúcej alebo odchádzajúcej pošty

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzické osoby, ktorých osobné údaje môžu byť obsahom prichádzajúcej a odosielanej pošty

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Evidencia uchádzačov o zamestnanie

Názov informačného systému: Evidencia uchádzačov o zamestnanie

Účel spracúvania osobných údajov: evidencia uchádzačov o zamestnanie

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, trvalý pobyt, prechodný pobyt, dátum narodenia, telefónne číslo, vzdelanie, prax, e-mailová adresa, ďalšie údaje v rozsahu životopisu, motivačného listu a žiadosti o prijatie do zamestnania

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzická osoba, ktorá sa uchádza o zamestnanie

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny a úrady práce, sociálnych vecí a rodiny
  • súd, orgány činné v trestnom konaní

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

BOZP, PZS, PO

Názov informačného systému: BOZP, PZS, PO

Účel spracúvania osobných údajov: plnenie povinností zamestnávateľa na úseku bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, pracovnej zdravotnej služby a požiarnej ochrany

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, dátum narodenia, štátna príslušnosť

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: zdravotný stav

Kategórie dotknutých osôb:

  • zamestnanci
  • bezpečností technici a technici požiarnej ochrany
  • poskytovatelia pracovnej zdravotnej služby

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • Inšpektoráty práce
  • Sociálna poisťovňa

Sprostredkovatelia:

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Mzdy a personalistika

Názov informačného systému: Mzdy a personalistika

Účel spracúvania osobných údajov: plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom alebo obdobným vzťahom (napr. na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane predzmluvných vzťahov, vedenie personálnej a mzdovej agendy

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, rodné priezvisko, predchádzajúce priezvisko, titul, trvalý/prechodný pobyt, dátum narodenia, miesto narodenia, rodné číslo, štátna príslušnosť, štátne občianstvo, pohlavie, bankový účet fyzickej osoby, rodinný stav, vzdelanie, prax, číslo občianskeho preukazu, podpis, funkčný plat, pracovné a funkčné zaradenie, deň začiatku pracovnej činnosti, platové zaradenie, miesto výkonu práce, mailová adresa, telefónne číslo, názov zdravotnej poisťovne, údaje zo zmluvy doplnkovej dôchodkovej sporiteľne, údaje sporiteľ SDS, údaje o odpracovanom čase, sumy postihnuté výkonom rozhodnutia nariadeným súdom alebo správnym orgánom, peňažné tresty a pokuty, ako aj náhrady uložené zamestnancovi vykonateľným rozhodnutím príslušných orgánov, údaje o pracovnej neschopnosti, údaje o dôležitých osobných prekážkach v práci, údaje o zmenenej pracovnej schopnosti, stupeň invalidity, údaje z potvrdenia o zamestnaní, údaje o vedení zamestnanca v evidencii nezamestnaných občanov, údaje o čerpaní materskej dovolenky a rodičovskej dovolenky, údaje o priznaní dôchodku, o druhu dôchodku, ročný úhrn vyplateného dôchodku, spôsobilosť na právne úkony, údaje z dokladu o bezúhonnosti, osobné údaje spracúvané na potvrdeniach, osvedčenia o absolvovaných skúškach a vzdelávacích aktivitách, údaje uvedené v životopise, meno, priezvisko, rodné priezvisko, predchádzajúce priezvisko, titul, bydlisko, dátum narodenia, rodné číslo, rodinný stav, navštevovaná škola rodinných príslušníkov, lekárske prehliadky,

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: odborová príslušnosť

Kategórie dotknutých osôb:

  • uchádzači o zamestnanie
  • zamestnanci prevádzkovateľa
  • rodinní príslušníci zamestnancov
  • bývalí zamestnanci

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Daňový úrad
  • Sociálna poisťovňa
  • Zdravotné poisťovne
  • Doplnkové dôchodkové sporiteľne
  • Dôchodkové správcovské spoločnosti
  • Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny
  • Zástupcovia zamestnancov
  • Exekútor
  • Orgány štátnej správy a verejnej moci na výkon kontroly a dozoru (napr. inšpektorát práce)
  • iný oprávnený subjekt
  • súd, orgány činné v trestnom konaní

Sprostredkovatelia:

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Evidencia osôb testovaných na koronavírus

Názov informačného systému: Evidencia osôb testovaných na koronavírus

Účel spracúvania osobných údajov: Evidencia osôb testovaných na koronavírus

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, pracovná pozícia, telefónne číslo, výsledok testu na koronavírus

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • zamestnanci prevádzkovateľa
  • klienti prevádzkovateľa
  • rodinní príslušníci zamestnancov

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súdy, orgány činné v trestnom konaní

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Evidencia klientov na účely fakturácie

Názov informačného systému: Evidencia klientov na účely fakturácie

Účel spracúvania osobných údajov: Evidencia klientov na účely fakturácie

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, fakturačná adresa, korešpondenčná adresa, číslo účtu

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • klienti

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • Inšpektori Úradu na ochranu osobných údajov SR
  • Daňový úrad

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Evidencia dodávateľov a odberateľov pri poskytovaní služieb a tovaru

Názov informačného systému: Evidencia dodávateľov a odberateľov pri poskytovaní služieb a tovaru

Účel spracúvania osobných údajov: vedenie databázy zástupcov, respektíve zamestnancov dodávateľov a odberateľov z dôvodu plnenia ich pracovných, služobných a funkčných povinností a zabezpečenia plynulých dodávateľsko-odberateľských vzťahov

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, dátum narodenia, rodné číslo, prechodný pobyt, podpis, e-mailová adresa, telefónne číslo, údaje o bankovom účte, podpis

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzická osoba — zástupca (zamestnanec) dodávateľa, odberateľa

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Evidencia klientov

Názov informačného systému: Evidencia klientov

Účel spracúvania osobných údajov: evidencia klientov

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, dátum narodenia, rodné číslo, prechodný pobyt, podpis, e-mailová adresa, telefónne číslo, údaje o bankovom účte, podpis

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • klienti
  • tretie osoby

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Registračný systém

Názov informačného systému: Registračný systém

Účel spracúvania osobných údajov: registrácia žiadateľa

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, e-mailová adresa, telefónne číslo, dátum a čas registrácie, heslo, prihlasovacie meno, IP adresa, súbory cookie

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • žiadateľ o registráciu

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Elektronický podpis

Názov informačného systému: Elektronický podpis

Účel spracúvania osobných údajov: zaznamenanie elektronického súhlasu

Kategórie spracúvaných osobných údajov: titul, meno, priezvisko, elektronický podpis

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: podpis

Kategórie dotknutých osôb:

  • klienti, ktorí udelili elektronický súhlas

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

Sprostredkovatelia:

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Podanie podnetu

Potrebujete riešiť bezpečnostný incident alebo iný problém? Pošlite nám správu a my to budeme promptne riešiť.

Napíšte nám správu

Osobnyudaj.sk, s.r.o.

Námestie osloboditeľov 3/A, 040 01 Košice