Obec Jarabá

Zabezpečenie priebehu volieb a ochrana osobných údajov voličov

Podmienky výkonu volebného práva a organizáciu volieb upravuje zákon č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len ,,zákon č. 180/2014 Z. z.“). Tento zákon ukladá tiež obciam celý rad povinností, k splneniu ktorých je nevyhnutné spracúvať osobné údaje.
 
Prevádzkovateľ, v tomto prípade obec, je povinná prijať opatrenia, aby s osobnými údajmi na účely výkonu volebného práva a jeho zabezpečenia zaobchádzala v súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 a zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Poskytovanie osobných údajov, najmä vo vzťahu k povinnosti voliča preukazovať svoju totožnosť občianskym preukazom alebo iným úradným dokladom, ktorý obsahuje podobizeň voliča a všetky údaje uvedené o ňom v zozname voličov, je zákonnou požiadavkou v súlade so zákonom č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

účel spracúvania - zabezpečenie priebehu volieb
právny základ - zákon č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Práva dotknutej osoby - voliča

prenos do tretej krajiny - nie
automatizované individuálne rozhodovanie vrátane profilovania - nie
oprávnené záujmy - nie
právo na prístup k osobným údajom - áno
právo na opravu osobných údajov - áno
právo na vymazanie osobných údajov - nie
právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov - áno
právo na prenosnosť osobných údajov - nie
právo namietať spracúvanie osobných údajov - nie
právo podať návrh na začatie konania podľa § 100 zákona č. 18/2018 Z. z. - áno
Doba uchovávania osobných údajov alebo informácia o kritériách jej určenia: Osobné údaje budú uchovávané po dobu trvania účelu a následne na účely archivácie po dobu stanovenú v registratúrnom pláne prevádzkovateľa a sú archivované na obdobie, ktoré je vyžadované a uvedené v príslušných právnych predpisoch.


Číslo osvedčenia: Osobnyudaj.sk-2017-6833

Zodpovedná osoba

Mgr. Raniaková Paulína

Mgr. Raniaková Paulína

raniakova@osobnyudaj.sk 0915 751 065
JUDr. Jakub Pavčík

JUDr. Jakub Pavčík

zo@osobnyudaj.sk 02 / 800 800 80
Mgr. Samuel Matejovič

Mgr. Samuel Matejovič

zo@osobnyudaj.sk 02 / 800 800 80
Ing. Tomáš Dopirák

Ing. Tomáš Dopirák

zo@osobnyudaj.sk 02 / 800 800 80

Napíšte nám správu

Radi Vám poradíme 02/ 800 800 80